Kuehne+Nagel en Tempo-Team zoeken 400 nieuwe medewerkers tijdens jobevent met ‘pick & pack’ raceparcours

Kuehne+Nagel en Tempo-Team zoeken 400 nieuwe medewerkers tijdens jobevent met ‘pick & pack’ raceparcours

Geel-Eindhout, 12 augustus 2021 - Logistiek dienstverlener Kuehne+Nagel gaat samen met HR-dienstverlener Tempo-Team voor komend najaar op zoek naar 400 extra uitzendkrachten voor de sites in Geel, Eindhout en Tessenderlo. Na een succesvolle eerste editie in Tessenderlo organiseren zij op 19 augustus voor het eerst na de coronapandemie een fysiek jobevent op de Kuehne+Nagel-vestiging in Geel.

Kuehne+Nagel breidt verder uit

De expansie van Kuehne+Nagel in Eindhout en Geel is al enkele jaren aan de gang. Er werden de voorbije jaren continu logistieke hallen bijgebouwd. De extra aanwervingen in het najaar dienen vooral om te anticiperen op de aankomende drukte van Black Friday en de feestdagen.

“Ook tijdens de coronacrisis bleven we extra mensen aanwerven en in het najaar willen we nog een tandje bijsteken. De vraag naar logistieke profielen is groter dan het aanbod en om ook die schaarse profielen aan te trekken zetten we bij Kuehne+Nagel hard in op het omscholen en opleiden van geïnteresseerde kandidaten”, klinkt het bij Kris Monnens, HR Directeur Kuehne+Nagel BeLux. “Ons duurzaam loopbaanbeleid gaat uit van een gedeelde verantwoordelijkheid tussen werknemer en werkgever. Mensen nemen het eigenaarschap op van hun loopbaan en de organisatie faciliteert. Samen zoeken we naar de juiste balans. We willen de medewerkers stimuleren om op zoek te gaan naar werk dat bij hen past.”

Racen tegen de klok met transpallet

De schaarste op de arbeidsmarkt noodzaakt een creatieve aanpak om geschikte kandidaten aan te trekken. Nu solliciteren opnieuw fysiek kan, wilden Kuehne+Nagel en HR-dienstverlener Tempo-Team dit niet zonder slag of stoot laten voorbijgaan. De kandidaat-orderpickers zullen op een speciaal voor de gelegenheid aangelegd ‘pick & pack’ raceparcours op het bedrijfsterrein hun rijvaardigheid met de transpallet kunnen tonen. Daarnaast wordt ingezet op een totaalervaring.

Kandidaten worden door Tempo-Team onthaald op de zomerbar die Kuehne+Nagel speciaal voor zijn medewerkers heeft ingericht. Ze krijgen een drankje en bekijken de bedrijfsvideo ter introductie. Vervolgens volgt het doe-gedeelte waarbij deelnemers de kans krijgen om een toptijd neer te zetten met een elektrische transpallet. De winnaar gaat naar huis met een leuke verrassing. Tot slot volgt een interview met een Tempo-Team consultant én Kuehne+Nagel Supervisor en volgt bij wederzijdse interesse het contractvoorstel. Bovendien krijgen alle deelnemers een verrassingspakket en geven de consultants van Tempo-Team ook extra cv- en sollicitatietips.

“Met dit initiatief blijven we bewust weg van het digitale solliciteren. We willen kandidaten een echte, leuke en fysieke ervaring bieden waarbij ze meteen hun talenten én drive kunnen laten zien. Door deze originele aanpak laten we kandidaten op een leuke manier kennismaken met het bedrijf en de vacatures en geven we hen de dag zelf het vooruitzicht op een nieuwe job”, licht Elke De Blay, Business Manager bij Tempo-Team, toe.

Het evenement gebeurt in samenwerking met VDAB en Travi. Uiteraard gebeurt alles 100% coronaproof. Het evenement zal buiten plaatsvinden, aanwezigen moeten een mondmasker dragen en de gemeenschappelijke materialen zullen na iedere deelnemer worden ontsmet.

Online inschrijven

Alle geïnteresseerden kunnen vanaf nu voor hun deelname aan het job evenement een afspraak maken via de inschrijvingstool. Ook anderstalige kandidaten zijn welkom, de kennis van het Nederlands is geen voorwaarde, het volstaat om Engels te begrijpen. Zij kunnen zich aanmelden via de Engelstalige inschrijvingstool.

--------------------------------------------

UITNODIGING VOOR DE PERS

Tempo Team en Kuehne+Nagel nodigen u graag uit om aanwezig te zijn op het job evenement in Geel op donderdag 19 augustus 2021. U kunt er het evenement samen met de kandidaten van A tot Z beleven en we geven u graag een woordje uitleg bij het hele gebeuren.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor 16 augustus 2021 aan Liesbet Debucquoy via liesbet@upragency.com.

Story image

 

Over Tempo-Team

Tempo-Team is een van de grootste HR-dienstverleners gespecialiseerd in uitzendarbeid en HR-services in België, Duitsland en Nederland. 

Met >440 medewerkers, >100 kantoren en inhouse vestigingen stelt Tempo-Team in  België jaarlijks ongeveer 45.000 uitzendkrachten te werk. Tempo-Team is een toonaangevende marktspeler op het vlak van uitzendarbeid, inhouse services en huishoudelijke hulp via het stelsel van dienstencheques.

Met Exselsia is Tempo-Team ten slotte actief op het vlak van outsourcing van front office en reception services. Tempo-Team is actief in België, Nederland, Duitsland en maakt deel uit van Randstad Holding, de grootste HR dienstverlener ter wereld die topposities bekleedt in Australië, België, Canada, Frankrijk, Duitsland, India, Luxemburg, Nederland, Spanje, Zwitserland, Polen en het Zuidoosten van de Verenigde Staten.  www.tempo-team.be

Tempo-Team
Access Building
Keizer Karellaan 586/8
1082 Sint-Agatha-Berchem